Usein kysyttyä

Usein kysytyt kysymykset


Miten toimin kirjautuessani ensimmäistä kertaa Vapaaehtoispankki-sivustolle?

Aloita kirjautuminen klikkaamalla jotakin avoinna olevaa vapaaehtoistehtävää. Sivun alalaitaan ilmestyy kaksi valikkoa, joista oikeanpuoleisessa lukee "Rekisteröidy käyttäjäksi".

Klikkaamalla Rekisteröidy -linkkiä pääset ilmoittautumislomakkeelle, jolla valitset mm. käyttäjätunnuksen ja henkilökohtaisen salasanasi. Lisää myös sähköpostisosoitteesi mikäli sinulla sellainen on. Käyttäjätunnus vahvisteen erikseen ja saat myöhemmin sähköpostiisi viestin kun käyttäjätunnuksesi on vahvistettu. Sen jälkeen voit ilmoittautua vapaaehtoistehtäviin.

 

Jos minulla on tunnukset ohjelmaan, kuinka ilmoittaudun mukaan uusiin tehtäviin?

1) Rekisteröityessäsi ilmoittautumislomakkeella on heti henkilötietojen jälkeen kohta "Työalat". Klikkaa Ilmajoen seurakunnan kuvaketta, jolloin viereen aukeaa Kategoriat -valikko. Sieltä voit merkitä itseäsi kiinnostavat tehtäväryhmät klikkaamalla ryhmiä.

2) Rekisteröidyttyäsi ja saatuasi omat tunnukset käyttöösi voit ilmoittautua yleisesti vapaaehtoiseksemme ilman tiettyyn tehtävään sitoutumista valitsemalla tehtävän "Muut vapaaehtoistehtävät".

3) Mikäli tarvitset apua ilmoittautumiseesi tai käytettävissäsi ei ole tietokonetta, otathan yhteyttä seurakuntatoimistoon puh. 06 4240 410. Voimme hoitaa ilmoittautumisen yhdessä.

 

Miten saan salasanan, jolla pystyn jatkossa kirjautumaan ohjelmaan?

Valitset itsellesi salasanan rekisteröitymisesi yhteydessä. Salasana on henkilökohtainen ja seurakunta ei tallenna sitä mihinkään, joten jos unohdat salasanasi, klikkaa "Unohtuiko salasana?" Saat sähköpostiisi ohjeet salasanan vaihtamisesta.

Mikäli et ole valinnut salasanaa rekisteröitymisen yhteydessä, sellainen lähetetään sinulle Vahvistusviestin yhteydessä. Tämä salasana tulee käydä myöhemmin muuttamassa käyttäjän Omien tietojen kautta.

 

Minulla on jo tunnukset. Kuinka ilmoittaudun mukaan uusiin tehtäviin?

Voit ilmoittautua mukaan valitsemalla avointen vapaaehtoistehtävien listalta sinua kiinnostavan tehtävän. Kirjaudu sivustolle omilla tunnuksillasi Kirjaudu sisään ja ilmoittaudu -valikon kautta.

 

Miten toimin tullessani ensimmäistä kertaa mukaan seurakunnan vapaaehtoistoimintaan?

Rekisteröidyttyäsi sivustollemme uutena vapaaehtoisena otamme sinuun yhteyttä ja kutsumme sinut hyvin vapaamuotoiseen tapaamiseen, jossa kuulet toiminnastamme. Samalla allekirjoitamme yhdessä vapaaehtoistoimijan sopimuksen.

 

Miten toimin, jos joku läheiseni kaipaa apua?

Voit esittää avunpyynnön sivustomme Pyydä apua -linkin kautta. Pyrimme löytämään läheisellesi avustajan. Kaikki pyynnöt ohjautuvat vapaaehtoistoiminnastamme vastaaville henkilöille ja käsittelemme ne luottamuksellisesti. Emme voi kuitenkaan taata, että pyyntöösi ehditään vastata toivomassasi ajassa.

 

Mitä teen, jos avustettavan kanssa asiat eivät sujukaan?

Ongelmatilanteissa voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Asiat keskustellaan yhdessä läpi.

 

Mitä jos avustettava tarjoaa minulle rahaa?

Vapaaehtoistyössä toimitaan aina ilman rahallista korvausta. Vapaaehtoistyöntekijän tulee aina kieltäytyä korvauksesta kohteliaasti ja selittää vapaaehtoistoiminnan periaate avustettavalle.