Eettiset periaatteet

Ilmajoen seurakunnan vapaaehtoistoimintaan voi tulla mukaan kuka tahansa iästä tai taustasta riippumatta. Seurakunnan jäsenyys ei ole edellytys, ellei kyseessä ole tehtävä, joka edellyttää kristillisen uskon opettamista, esim. pyhäkoulunopettaja. Tehtävät määräytyvät omien kykyjen ja halujen mukaan. Tehtäviä voi tehdä yksin, kaksin tai pienessä ryhmässä, tehtävien luonteen ja omien mieltymysten mukaan.

Vapaaehtoisena olet seurakunnan palkatun henkilöstön yhteistyökumppani. Heiltä saat tukea ja ohjausta tehtäviisi. Vapaaehtoisena toimivat ja palkatut työntekijät muodostavat yhteisön, jossa jaetaan kokemuksia, vastuita ja osaamista.

Vapaaehtoiselle ei makseta palkkaa. ”Palkka” tulee hyvästä mielestä ja rikastuttavista kokemuksista. Jokainen voi valita itselleen sellaisen tehtävän, joka hänelle parhaiten sopii ja sellaisen aikamäärän, jonka voi käyttää. Ystävällisellä vuorovaikutuksella olet luomassa yhteisöä, jossa kaikilla on hyvä olla.

Kaikki Vapaaehtoispankkiin liittyvät henkilöt haastatellaan ja työtehtävästä riippuen myös koulutetaan ennen vapaaehtoistoimiin ryhtymistä. 

Vapaaehtoistoimintaan mukaan tuleminen tuo mukanaan myös vastuuta. Luotamme, että vapaaehtoistehtäviin lupautuneet hoitavat tehtävänsä ja ilmoittavat esimerkiksi sairaustapauksissa poissaolonsa ajoissa.

Kaikki vapaaehtoiset ovat myös vaitiolovelvollisia.