23.11.2020 alkaen nuttukerhon uusi kokoontumisaika on ma klo 13-15.

Askarteluilloissa valmistui joulumyyjäisiin mm. mehiläisvahakynttilöitä.
Vapaaehtoiset saivat siunauksen messussa 30.8. ja sen jälkeen vietettiin syyskauden avajaisia Kokkokankaalla kauniissa säässä.

Vapaaehtoisten siunaaminen ja syyskauden avajaiset

Messu ja vapaaehtoisten tehtävään siunaaminen su 30.8. klo 10 Pyhän Kolminaisuuden kirkossa.

Messun jälkeen vapaaehtoisten syyskauden aloitus Kokkokankaan srk-keskuksen takapihalla.

Syyskauden avajaisten ohjelmaan sisältyy mm. tarjoilua katukeittiötyyliin, yhteislauluhetki ja pihapelejä sekä messuvapaaehtoisten vuorojen jako syyskaudelle.

Syyskauden avajaisiin ovat tervetulleita kaikki seurakunnan eri vapaaehtoistehtävissä toimivat.

Tapahtumaan on ilmoittautuminen, jotta osaamme varata riittävästi tarjottavaa ja paikkoja bussiin niille,

jotka tarvitsevat kyydin kirkolta.

Ilmoittaudu tästä.

 

Jos et pääse nyt paikalle, mutta haluat messuvuoroja, voit olla yhteydessä Minnaan p. 040 779 7705 tai minna.sorvala(at)evl.fi.


Vapaaehtoisten tehtävään siunaaminen uudelle kaudelle su 1.9. klo 10 messussa Pyhän Kolminaisuuden kirkossa. 

 

 

Messun jälkeen on lisäksi messuvapaaehtoisina toimivien ryhmäkohtaiset kokoontumiset ja vuorojen jako syyskaudelle.

 

Vuorojen jako kosekee seuraavia ryhmiä:

  • suntion apulaiset
  • kirkkokahvinkeittäjätlasten kirkkohetken ohjaajat
  • ehtoollisavustajat
  • kirkkoväärtit ja tekstinlukijat
  • rukousavustajat

 

Elokuun aikana Kempeleen seurakunnan Facebook-sivuilla julkaistaan vapaaehtoistoimintaan liittyviä videoita ja kutsutaan myös uusia mukaan toimintaan. Niitä voi myös vapaasti jakaa, jotta mahdollisimman moni näkisi ne.

https://www.facebook.com/kempeleenseurakunta/


Mikäli tunnet jonkun, joka voisi olla kiinnostunut toimimaan jossain tehtävässä, pyydä hänet mukaan!

 


Tule messuvapaaehtoiseksi!

700/1ba0cfa6181fe3816e0cac6f0b266353

...


Kastesukkien tekeminen on ollut mieluisa tehtävä Kempeleen seurakunnan nuttukerholaisille.

Lankakerät hupenevat nopeasti, kun nuttukerholaiset neulovat pieniä vauvansukkia.

Pyhän Kolminaisuuden kirkon kastepuuhun lisätään uusi lehti aina, kun kastettujen puolesta rukoillaan messussa.

Yhteinen ilo kastetuista

Kempeleen seurakunnassa pienikin on tärkeä

 Vuoden alusta lähtien Kempeleen seurakunnan papit ovat saaneet viedä kastejuhlaan mennessään pehmeän paketin lahjaksi. Jokainen uusi, kastettu seurakunnan jäsen saa seurakunnan vapaaehtoisten neulomat villasukat.

Idea sukkien lahjoittamisesta syntyi seurakunnan perhetyön tiimissä.

- Halusimme ottaa käyttöön uudenlaisen tervetuliaislahjan uusille seurakunnan jäsenille ja samalla liittää seurakunnan vapaaehtoiset mukaan. Syntyi ajatus vapaaehtoisten tekemistä villasukista, jotka ovat kastemekon väriset, kertoo perhetyön tiiminvetäjä, kappalainen Jaakko Tuisku.

Seurakunnan nuttukerhossa on tehty monenlaisia käsitöitä viime vuosina. Alun perin kerho perustettiin tekemään vauvannuttuja etiopialaisiin synnytyssairaaloihin. Nuttuja tehdään edelleen, mutta rinnalle on tullut myös muita projekteja. Lähetystyön myyjäisissä ja seurakunnan kirpputori Ilonpisarassa myydään nuttukerholaisten valmistamia käsitöitä, joista suosituin tuote on perinteiset villasukat. Uusimpaan käsityöhaasteeseen, kastesukkien tekemiseen, nuttukerhon vapaaehtoiset ovat lähteneet innolla mukaan.

- Tämä on mieluisa tehtävä, kun saamme olla tekemässä jotain hyvää omassa seurakunnassa, Hilkka Kauranen kertoo. Hilkankin puikoilta on syntynyt jo useampi sukkapari.

- Vapaaehtoiset ovat ottaneet sukkien valmistamisen sydämen asiaksi, kertoo lähetystyön ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Minna Sorvala, joka käynnisti sukkaprojektin yhdessä vapaaehtoisten kanssa. – Jo nyt alkuvuodesta kerholaiset huolehtivat siitä, että sukkia pitää tehdä varastoon myös kesää varten, jolloin kerho on tauolla.

Nuttukerhoon voi tulla mukaan kuka tahansa. Kerho kokoontuu maanantai-iltaisin klo 18 kirkonkylän seurakuntatalolla.

Toinen kasteperheitä koskettava asia on Pyhän Kolminaisuuden kirkossa sijaitseva kastepuu. Tammikuun alussa vietettiin kasteen sunnuntaita, jolloin kastepuu otettiin perhemessussa käyttöön. Kuluvan vuoden aikana jokainen kastettu saa oman nimikoidun lehtensä puuhun messussa kolehtivirren aikana. Perheenjäsenet tai muut läheiset voivat tulla ripustamaan kastetun nimikkolehden puuhun sinä pyhänä, jolloin kastetun nimi mainitaan esirukouksessa.

- Kastepuu tarjoaa kasteperheelle ja koko seurakunnalle luontevan tavan osallistua seurakunnan yhteiseen iloon uudesta seurakuntalaisesta, kertoo Paulus Pikkarainen, joka on myös yksi kastesukkia perheisiin vieneistä papeista. – Vastaanotto on ollut hyvä. Erityisesti perheet ovat ilahtuneet siitä, että juuri vapaaehtoiset ovat tehneet sukat.